Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین جشنواره داستان و قصه‌گویی روستا و عشایر که همراه با دریافت ۴۰۰ اثر از سراسر کشور بود، امروز طی مراسمی در بستر فضای مجازی به پایان رسید. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم،‌ آیین اختتامیه نخستین جشنواره داستان و قصه‌گویی روستا و عشایر صبح امروز دوشنبه 12 آبان، ضمن برقراری ارتباط زنده تصویری حجت الاسلام و المسلمین «حبیب‌رضا ارزانی» مشاور وزیر و رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با روستای شمیل در استان هرمزگان که محور و عهده‌دار برگزاری این جشنواره بود برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه بیش از 400 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد، اظهار کرد: از این میان تعداد 70 اثر در این مرحله برگزیده شد و در ادامه پس از ارزیابی مجدد از سوی هیات داوران متشکل از «مریم سعادت» کارگردان و بازیگر سینما و تلویزیون، «الهام دارابی» رئیس گروه پژوهش و ترویج قصه‌های ایرانی، «محمد لارتی» رئیس اداره هنرهای نمایشی بنیاد شهید؛ تعداد 20 اثر به عنوان آثار برگزیده انتخاب شدند.

وی افزود: نخستین جشنواره داستان و قصه‌گویی روستا و عشایر در شش بخش آزاد، کودک و نوجوان، دفاع مقدس، پدربزرگ و مادربزرگ، مسجد روستای ما و خردسال برگزار شد و آثار خوبی به دبیرخانه جشنواره رسید، البته امیدوارم در سال آینده این جشنواره با مرتفع شدن شیوع این ویروس منحوس، در سطح بهتر و وسیع تری برگزار شود.

«جشنواره قصه‌گویی» با معرفی 9 قصه‌گوی برتر در گیلان به کار خود پایان دادجشنواره قصه‌گویی در ارومیه برگزار می‌شود

حجت‌الاسلام و المسلمین ارزانی با بیان اینکه بحث قصه‌گویی از مباحث مهمی است که خداوند در قرآن از آن یاد کرده است، افزود: خداوند می‌فرماید: «نَحْنُ نَقُصُّ عَلَیْکَ أَحْسَنَ الْقَصَصِ»؛ در قرآن 200  قصه داریم، اهمیت این قصه‌ها به اندازه ای‌ست که برخی معتقدند «احسن القصص» یکی از نام های قرآن کریم است؛ چراکه بسیاری از قصه‌های پیشینیان و حتی اخبار از آینده در این کاب آمده است و خداوند به پیامبر می‌فرماید: ما برای تو قصه های مختلفی را بازگو کردیم.

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فهما تصریح کرد: با توجه به آنچه که ذکر شد، اصل بیان قصه و اینکه انسان در چه قالبی قصه‌ها را بازگو کند اهمیت دارد، اکنون با وجود گذشت چهارده قرن از نزول قرآن، روح و حیات قصه‌هایی که در این کتاب آسمانی مطرح شده همچنان باقی مانده است و این مهم به دلیل معجزه بودن قرآن است؛ اساسا قالب برقراری ارتباط از معبر قصه یکی از معجزات قرآن است.

وی ابراز امیدواری کرد: جشنواره داستان و قصه‌گویی روستا و عشایر در سال‌های آتی علاوه بر سطح ملی در عرصه بین المللی نیز تداوم یابد و قصه‌های ارزشمند تاریخی ایرانی برای سایر ملل بازگو شود و متقابلا قصه‌های آنها نیز بیان و شنیده شوند، چراکه شنیدن عاملی برای تفکر صحیح و متعاقب آن تصمیم بهتر است.

هیات داوران نخستین جشنواره ملی داستان و قصه‌گویی روستا و عشایر متشکل از «مریم سعادت» کارگردان و بازیگر سینما و تلویزیون، «الهام دارابی» رئیس گروه پژوهش و ترویج قصه‌های ایرانی، «محمد لارتی» رئیس اداره هنرهای نمایشی بنیاد شهید، ضمن اعلام برگزیدگان این جشنواره ملی بیانیه‌ای به شرح ذیل صادر کردند:‌

«به نام خالق زیباترین قصه‌ها

برگزاری نخستین جشنواره ملی  قصه‌گویی روستا و عشایر فرصت خوبی بود برای شنیدن قصه‌ها در فضایی که عطر و بوی صمیمیت و سادگی زندگی روستا و عشایری ایران عزیزمان را داشت. ساعت‌ها در جادوی کلمه‌ها غرق شدیم و دل بر جاذبه هنر قصه‌گویان سپردیم. به سرزمین‌های افسانه‌ای پاگذاشتیم و همراه با قهرمانان قصه‌ها شاد شدیم، گریستیم، ترسیدیم، امیدوار شدیم و سرانجام به معجزه نیکی و پیروزی همیشگی خیر بر شر پی بردیم.

پس از دیدن70 اثر قصه‌گویی از 400 قصه‌ رسیده به دبیرخانه‌ جشنواره، بر اساس وظیفه‌ای که بر عهده داشتیم، کوشیدیم، نقاط قوت و ضعف قصه‌ها را بررسی کنیم و ضمن انتخاب آثار برگزیده، آنچه از بررسی این اجراها در کنار یک دیگر دریافتیم را به قصه‌گویان حاضر در برنامه اعلام نماییم: با این امید که توجه به آن بتواند در بهبود اجراهای قصه‌گویی  طی سال‌های آینده کمک کند :

1.شوق و علاقه قصه‌گویان و تلاش و کوشش ایشان خصوصا پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های روستایی برای ارائه اجراهایی در خور توجه، ستودنی است. با این همه، گمان آن است که برخی ایرادهای موجود در اجراهایی که دیدیم می‌توانست با نقد و بررسی قبل از حضور در مرحله ملی برطرف شود. از این رو توصیه می‌کنیم کلیه اجراهای قصه‌گویی در مراحل نخست، توسط مشاورین و هیات انتخاب اولیه بررسی شده و نقاط ضعف آن‌ها به قصه‌گو اعلام و برای رقابت در مرحله نهایی بر طرف شود.

2.شناخت قصه‌های روایی و قابل نقل از بدیهیات یک قصه‌گوی موفق است پس ضروری است قصه‌گویان برای تبدیل و باز آفرینی هنرمندانه قصه‌های مذهبی که اکثرا در زندگی‌نامه و شرح‌حال می باشند، همت بیشتری داشته باشند.

3.روایت قصه به زبان نوشتار، موجب قطع ارتباط مناسب قصه‌گو با مخاطب می‌شود و از صمیمیت زبان قصه‌گو می‌کاهد، از این رو شایسته است قصه‌گویان قصه‌ها را به زبان گفتاری نقل کنند.

4.وجود اجراهایی به زبان محلی از سراسر کشور عزیزمان اتفاقی خجسته بود و همچون یک آیینه بزرگ، تنوع قومی ایرانیان را به نمایش می‌گذاشت. با این همه گمان می‌کنیم اجراهایی که به زبان‌های بومی و محلی ارائه می‌شود، در بخش‌هایی از قصه می‌توان از زبان فارسی به عنوان زبان معیار، بهره گرفت تا امکان ارتباط قصه‌گو با تعداد بیشتری از مخاطبان فراهم شود.

در خاتمه ضمن ابراز خرسندی از برگزاری شایسته‌ی نخستین جشنواره ملی  قصه‌گویی روستا و عشایر و استقبال گسترده مخاطبان از این برنامه، آرزو می‌کنیم که در سال پیش رو شاهد توجه بیشترآحاد مردم به هنر قصه‌گویی خصوصا قصه‌های روستا و عشایر که آکنده از تجربه، عشق و عنصرطبیعت هستند، بوده و آثار ارزنده‌تری از قصه‌گویان کشورمان ببینم و بشنویم.

همچنین با توجه به اهمیت احیای فرهنگ‌ها و سنت‌های روستا و عشایر و ارزش‌گذاری بر هویت فرهنگی و هنری روستا و عشایر، هیات داوران بر این باورند که این جشنواره ظرفیت برگزاری در بخش بین‌الملل و فرا کشوری را با حضور کشورهای دیگر داراست.

امید آنکه شاهد روزهای خوب برای این جشنواره و قصه‌گویان شرکت کننده باشیم.

هیئت داوران نخستین جشنواره ملی  قصه‌گویی روستا و عشایر».

جشنواره مذکور در قالب شش بخش آزاد، کودک و نوجوان، بخش ویژه دفاع مقدس، پدربزرگ و مادربزرگ، مسجد روستای ما، بخش خردسال، طی بررسی داوران، بیست برگزیده خود را شناخت.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت ارشاد داستان ادبیات داستانی وزارت ارشاد داستان ادبیات داستانی جشنواره داستان و قصه گویی روستا و عشایر نخستین جشنواره ملی قصه گویان قصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۴۰۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره نشریات دانشجویی «تیتر ۱۳» به ایستگاه آخر رسید

اختتامیه سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی تیتر ۱۳ بعد از سه روز گردهمایی دانشجویان در دانشگاه فردوسی مشهد پایان یافت و برگزیدگان این جشنواره در مراسمی در سالن دانشکده علوم این دانشگاه با حضور معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تقدیر شدند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی «تیتر ۱۳» با شعار «برای ایران بنویسیم» از ابتدای آذر ماه ۱۴۰۲ و با انتشار فراخوان متولد شد. جشنواره ای که صحنه رقابت سه هزار و ۷۰۰ عنوان نشریه دانشجویی است.

دانشجویان فعال در نشریات دانشجویی تا پایان آذرماه فرصت داشتند با مراجعه به سامانه titrfestival.dmsrt.ir برای نام نویسی و ارسال آثار اقدام کنند.

این جشنواره در دو بخش رقابتی آثار را در زمینه اثر برگزیده، نشریه برگزیده، بخش مجازی، سایت یا وبلاگ، نشریات صوتی یا پادکست، نشریات کاغذی-الکترونیک، نشریه چندرسانه‌ای، آفلاین و الکترونیکی، گرافیک و موشن گرافیک، فیلم خبری و فتوکلیپ دریافت می‌کرد.

همچنین در بخش ویژه (دیگر بخش رقابتی) موضوعاتی مانند دانشگاه و حل مسائل ملی، دانشجو و امید به آینده، دانشجو و روایت پیشرفت، دانشجو، انتخابات و مشارکت آگاهانه، دانشجو و آرمان های گام دوم انقلاب اسلامی آثار قابل ارسال بود.

 

برگزیدگان

فردین دارابی میدانی (نفر اول و سوم در رشته مقاله فرهنگی و اجتماعی و دینی و قرآنی برگزیده)، محمدامین برغمدی (با نشریه دغدغه از دانشگاه علامه طباطبائی برگزیده دوم نشریات برگزیده فرهنگی اجتماعی)، متین شریفی (نفر اول برگزیده نشریات برگزیده فرهنگی و اجتماعی با نشریه عصر)، یوسف حجتی مقدم (برگزیده اول بخش مصاحبه)، مهشید افشاری (برگزیده اول بخش یادداشت)، صبا اسماعیلی (برگزیده اول بخش طنز و کاریکاتور)، مائده داوودی (برگزیده اول بخش مجازی) بودند.

دیگر برگزیدگان شامل محمد فتح الهی، حسین محیاپور، علی اصغر مصدقی، پارسا عزتیان، حدیثه کثیرلو، محمد رسول گنجی،
سیده ثمین سجادی، نگار رحیمی، آیدا ابوطالبی، یاسر مظفری، ریحانه شهسواری، پگاه کاظمی، نازیلا کاظمی، احسان نیکویی زاده، نازیلا کانی، مانده پوسی، محمدرضا اسدی، مریم شریفی،حسن ابراهیمی، مصطفی فروش گوهری، رضا رضائی فر ( در سه بخش برگزیده سوم) بودند.

همچنین ابوالفضل نیکوکار، فاطمه ایزدی بیدانی، ابو الفضل نیکوکار، سرمه گودرزی، کیمیا نجفی، ملیکا بهزادی، نرگس بامداد بجستانی، سید محمود کمال آرا، امیررضا نوبخت، احسان اصغری، ملیکا فتاحی، آرین محزون، فاطمه یاوری، سبحان میرجلیلی، مجتبی ذوالانواری، فاطمه سلحشور، محمد محمدی، زهرا دهقان، یونس فرزین فرد، مانده علی محمدی، مریم فخری، عماد جعفری نجف آبادی، علیرضا کریم خانی، محمد امین برغمدی از برگزیدگان بخش های مختلف این جشنواره است.

افزون بر این، فرزانه لگزیان، محمد مهدی بهرامی تبار، ایمانه کریمی، آرزو سادات عمرانی، سید یاسر اشرفی، نجمه صادقی دوست، بهاره حسینی محراب، هنگامه الهی فرد، فاطمه تولائی، نگار رادفر، بنیامین معتضدیان، علی اکبر فضلی شهری، هنگامه الهی فرد، سید محمد جواد کیش بافان،
هنگامه الهی فرد، محبوبه سادات مشیریان، جواد جوان، عبدالوکیل عالمی زاده، علی اکبری، سعید مظاهر (برگزیده در دو بخش)،
محمد حقانی نیا، پریا فرخی، امیر رضا قره پرک، زهرا سیدی اقا بیگ، شادی گله دار (برگزیده در دو بخش)، سید محمد حسین مدرس مصدق، زهرا متجدد، محدثه قهرمانلو از دانشجویان برگزیدگان این جشنواره بودند که مورد تجلیل قرار گرفتند.

فاطمه حمزوی، فاطمه پوستین دوز، آیدا کلانتری، فاطمه جزینی، قیه خادم نیا (برگزیده در دو بخش)، مینا تاجیک، لیلی بنی هاشمی، زهرا سعیدی، نگار صیادی، نرگس علنقیان، امیر سالار صحرارو، کوثر ملک پور ( برگزیده در دو بخش)، سیده فاطمه مرتضوی، (برگزیده در دو بخش) بهزاد جلالی، بهزاد جلالی، غلامرضا فعله گری، علیرضا امین فر، علی رضایی، سحر برهانی، الهام شکوهی مهر، بابک کریم زاده، محمد صادق رهبانی، فاطمه فودازی، علی جویافر، مریم اکبری، نسرین سعادتی و مهدی اکبری نیز از دیگر برگزیدگان جشنواره تیتر بودند.

دیگر خبرها

  • ارسال پرونده روستای اصفهک برای ثبت جهانی به سازمان جهانی گردشگری
  • پرونده روستای اصفهک برای ثبت جهانی ارسال شد
  • جشنواره سراسری تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی فراخوان داد
  • برگزاری جشنواره شعر و داستان دانشگاه آزاد اسلامی در سمنان
  • جشنواره نشریات دانشجویی «تیتر ۱۳» به ایستگاه آخر رسید
  • آبان ماه ایستگاه پایانی جهت تکمیل بیمارستان‌های بندرعباس و میناب
  • ارسال ۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه»
  • ارسال بیش از ۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه»
  • انتشار فراخوان ششمین جشنواره نقالان علوی
  • داستانی عرفانی با چاشنی فانتزی